Gyémánt félkrajcár

A blog célja mindennapi pénzügyeinkről szólni, gondolkodni és kultúráltan vitatkozni annak érdekében, hogy ne legyünk olyan esetlenek és sebezhetőek ha olyan szavak jönnek szembe mint befektetés, hitel, infláció, THM, reálhozam vagy kötvény. Igyekszem mindig alapos, pontos és tárgyilagos maradni. Igyekszem továbbá rávilágítani arra, hogy a jól hangzó tudományos módszerek és színes-szagos statisztikák sok mindenre jók de csak akkor ha értve és megfelelően kétkedve nézzük őket. A mottó: "Az emberek több mint 99%-ának az átlagosnál több lába van." A blogon megjelent minden írás, minden mondat, minden szó a saját magánvéleményem és semmiben nem korrelál a munkáltatóm véleményével, nem feltétlen tükrözi azt és nem feltétlen egyezik meg azzal részben vagy egészben.

Friss topikok

  • Zabalint (törölt): @s17: Szvsz befalapokból első körben a betét részt tudnák lenyúlni, hiszen nagyon soknak van szám... (2012.01.07. 16:37) Bankbetétvédelem
  • s17: Jó meglátás, nem sikerült. Ebben a kormányzati hazugságfolyamban kicsit jobban kibukkan a személy... (2011.11.26. 17:24) Játék
  • EG0: Zsír. Sötétben bujkáló ellenforradalmárok, mi? :-) (2011.11.25. 19:31) Befőtt helyett 1: az állampapírokról úgy általában
  • s17: @kpityu2: A hosszú lejáratú magyar állampapírok piaca az elmúlt időszakban többször is befagyott, ... (2011.02.04. 20:03) Az állam én vagyok
  • anonymus0911: @s17: Köszönöm a választ. üdvözlettel, (2011.02.03. 09:08) Kockázat nélkül nincs rizikó

Arckönyv

Portfolio.hu

Mennyi az annyi? Száááááááánalmas kiflibarbival

2011.02.01. 20:00 s17

Ígérem, nem csak ez a rovat lesz.  Ígérem, nem a mentálisan gyengébbeket fogom rugdalni.  Különösen magas labda kiflibarbiba belekötni, számolni nem tud, a gazdaságról fogalma sincs, a sminkje rémes.  De, azért álljunk már meg egy szóra: index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/01/selmeczi_oriasi_siker_a_nyugdijvedelmi_program/

Megjegyezte: a hírek szerint a magánpénztárak november óta több mint 200 millió forintot költöttek el reklámkampányukra. Ha ez igaz, akkor ennyivel kevesebb pénz van már a magán-nyugdíjpénztári tagok zsebében - mondta.

 

200 millió az sok pénz.  Egy nagy halom zsetta, el sem fér a spájzban.  Tudom, hogy az osztás nem a demagóg politikacicák dolga.  De.  200 millió forint az a 3 millió taggal számolva kevesebb, mint 70 (ÉRTSD HEEEETVEEEEN) forint per kopf.  Hát ez igazán nem nagy költség, ha figyelembe vesszük, hogy a jövőnkről van szó, hogy az ellenoldal mindent elkövetett, hogy minél nagyobb részét lopja el a szóban forgó 3000 milliárdnak és hogy minden csatornán az ezzel kapcsolatos hazugságokat és féligazságokat ontotta (és ontja azóta is).  70 forint.  Jelenleg 90 forintba kerül egy darab szabványlevél postázása (na jó, nagy tételben biztos olcsóbb), A pénztárak láthatólag a kívánatosnál sokkal kevesebbet és sokkal szerényebben költöttek a tagjaik tájékoztatására.  Ki emlékszik egész pontosan bármilyen reklámra??? HÖ??? Senki??? Az egy darab levél, amit kaptunk tőlük (és ami máris kiteszi reklámköltségeik 130%-át) legalább felsorolta a lehetőségeket és a NYENYINYUFI levelével ellentétben az utóbbi elérhetőségeit is tartalmazta (ahol maradni lehetett).  Kedves kiflibarbi, a NYENYINYUFI-nak mennyibe került a reklám? Ugyanúgy egy darab levél jött tőlük, más kérdés, hogy annak tartalma valahol a hazugság és a csúsztatás között volt fél úton. Másfelől a 200 millió forint a kezelt vagyon 0,0067%-a,  (Elsőre nem sikerült kiszámolnom, olyan kis szám, valószínű a kormányoldalon nem is volt elegendő számítási kapacitás a pontos szám meghatározására.)  Gyépésgyuri, kérdezz, elmondom, hogy jött ki :) 

Csak hogy a másik oldalt is osszuk.  A királyi elégtelen (M1) egyik reggeli műsorában elhangzott még a jómúltkor, hogy a Pénztárak Garanciaalapja évi 10 milliót költ (a Zemberek pénzéből, fúj) személyi kiadásokra.  Erre az ott ülő Stabilitásos delikvens nem számolt, nem küldte sehova az aktuális mikrofonállványt, hebegve-habogva védekezett.  (Legalábbis ahogy emlékszem miután összeszedtem magam a hirtelen sokk okozta kanapéról leesés után.) Pedig.  Én örültem, hogy eddig voltak, akik vigyáztak a pénzemre.  Még akkor is, ha 2-3 (igen, kettő, max három) ember tette ezt (pazarló tömeg a NYENYINYUFI alkalmazott-hiányához képest).  Gondolkodni nehéz, de a 10 millió a kezelt vagyon 3,3 milliomod része (ezt már nincs is kedvem kiszámolni százalékosan, annyira nevetségesen kicsi).  Ezért a pénzért működött egy befizetéseket garantáló alap (személyi része).  Tényleg ez lehet egy érv a vitában?

Emberek, kedves olvasók!  Könyörgöm, tanuljatok meg osztani (ha eddig nem tettétek)  és minden ilyen számot próbáljatok meg a maga jelentésében értelmezni, különben olyanok lesztek mint az a sok gazdasági analfabéta, akik ezt az országot (és birka népét) irányítják.

ui: amúgy ellentétben a NYENYINYUFI-val, a pénztárak honlapjáról letölthető az auditált mérleg és eredménykimutatás, amely (az utóbbi) tartalmazza a pontos reklámkiadásokat.  

Ha tetszett, kövesd a Gyémántfélkrajcárt az ArcKönyvön is:

4 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gyemantfelkrajcar.blog.hu/api/trackback/id/tr42631767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 102 019 2011.02.02. 11:08:49

   Ennyi maradt. Hogy tiszteletre méltóak-e, és jól számoltak, vagy megveszekedett bolondok, azt majd a jövő politikusai eldöntik.   Egy tény: ennyi tökös ember maradt, akit az úthenger nem darált le.   Ez messze nem elég a kif...

Trackback: Kárpótoljuk a magánnyugdíjpénztári tagokat 2011.02.02. 11:04:57

Sorszám:  4 Szerző:  Ténytár Ígéret:  <p>&quot;Amint leh

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meggyes alfonz 2011.02.01. 22:05:21

A pénztár reklámra NEM KÖLTHET A TAGOK PÉNZÉBŐL, csak a működési költség terhére fizethet reklámokat. A PSZÁF ezt nagyon komolyan ellenőrzi és büntet érte, ha nem így van.
A működési költség nem a tagok, hanem a pénztár pénze! A tagokat nem érhette vagyonvesztés a reklám miatt!
Gabika megint keveri a szezont a fazonnal!

Spiritmonger 2011.02.02. 05:32:52

jaj istenem, de nagy baj van a fejekben

gyengébbek kedvéért én is elmondom, hogy 2009-ben Kun János, a Bajnai-kormány gazdasági főtanácsadója már jelezte, hogy a manyupokat meg kell szüntetni, mert csak nettó veszteséget termelnek - ugye róla nem gondolja senki, hogy OV embere lenne?

a teljes cikk, amit mindenkinek el kellene olvasni, a manyupokat védő blogok szerkesztőinek különösen:

www.nol.hu/velemeny/lap-20090430-20090430-35

néhány mondat a teljes cikkből:

"Összességében tehát a magánnyugdíjpénztárak léte az éves költségvetési hiányt mintegy 1,9 százalékkal növeli."

"A pénztárak tőzsdeélénkítő hatásának hiányát jól mutatja, hogy a budapesti tőzsdén a rendszer bevezetése előtt több részvény forgott, mint ma. Nemzetközi vizsgálatok is alátámasztják, hogy a magánnyugdíjpénztárak nem fejlesztik a tőkepiacot."

"Ha a magánnyugdíjpénztárak megszűnnének, s a jelenleg oda folyó járulék ismét a TB bevételeit gyarapítaná, a költségvetési hány 1,3 százalékkal csökkenne. Ha a felhalmozott vagyon visszaszállna az államra, az államadósság mintegy 8 százalékkal csökkenne, s megszűnne az állam kamatfizetési kötelezettsége az államadósság e része után. Ez a költségvetési hiányt további 0,6 százalékkal vinné lejjebb."

"A magánnyugdíjpénztárak felszámolása esetén megtakarítanánk a pénztárak működési, vagyonkezelési költségeit is, melyek tavaly mintegy 37 milliárd Ft-ot tettek ki."

"Argentína tavaly novemberben megszüntette a magánnyugdíjpénztárakat, ott ennek hatására a GDP egy százalékával csökkent a költségvetési hiány s tíz százalékponttal az államadósság. A döntés októberi bejelentésekor, majd a novemberi parlamenti szavazás után esett a tőzsde, de mindkét esetben néhány napon belül korrigált, s 2008-ban összességében a régió tőzsdéivel azonos teljesítményt mutat."

tudom, egyszerűbb rinyálni, mint dolgozni és gondolkodni, de utóbbiak sokkal produktívabbak

OV ezzel a döntéssel, hogy a manyupnak nevezett globalista pénzszivattyút megrendszabályozta, megmutatta, hogy van élet a világbankon és az imf-en túl is, nagyon jól csinálta, ha következetesen végigviszi az elképzeléseit, mert ez az egyetlen út

s17 2011.02.02. 23:12:23

@Spiritmonger: A fejem állapotával egyetértek, napok óta fáj a jobb fülem. Más baj szerintem nincs, a személyeskedésnek pedig semmi értelme. (Ja, bocs, hogy csak most válaszolok, eddig dolgoztem :) ).

Nem látom értelmét, h egy cikkből kiragadott részletekre reagáljak, bárkivel szívesen vitatkozom, ha a saját véleményét és főleg érveit állítja az enyémmel szembe.

Mellesleg a blog célja nem a manyupok védelme, sajnos nem sokat tehettem értük, a kormány éppen most tette tönkre százezrek jövőjét. A lényeg az lett volna, hogy rávilágítsak milyen manipulatívan lehet ezekkel az adatokkal bánni, mennyire könnyű a felfoghatatlanul nagy számokkal dobálózni. Természetesen úgy gondolom, hogy itt nem csak szándékos megvezetésről, de túlzott önbizalomból, makacsságból és buta meggyőződésből elkövetett lopás történt. Ez a meggyőződés számomra sokkal ijesztőbb, mintha simán direkt becsapták volna az embereket. Az, hogy mi lesz a vége, nem most derül ki, hanem 30 év múlva, csakhogy akkor mindenki az akkori kormányt fogja szídni a most elkövetett galádságok eredményéért.

Az államadóssággal kapcsolatos fent is mantrázott tévhitre egy külön posztban szeretnék reagálni még a napokban.
süti beállítások módosítása